Status Animarum:

 

XXIII-a3v - 1912-1993

Cornelis Johannes Albertus Melis en Cornelia Johanna Maria Hendrika Embregts en hun nakomelingen

Zoon van:

Dochter van: Johannes Cornelius Aloysius Embregts en Wilhelmina van der Linden

 

 


 

 

Biografie

 

 

BEVOLKINGSREGISTER TILBURG

 

Bevolkingsregister Tilburg fiche 1496 registratie 61/889

Cornelia Johanna Maria Hendrika Embregts XXIII-a3v trouwt te Tilburg op 1 juni 1938 met Cornelis Johannes Albertus Melis, geboren Tilburg 29 januari 1912 als zoon van Joannes Hubertus Henricus Melis en Joanna Henrica Barbara van Pelt. Cornelis was van beroep losarbeider en kwam van de Celebesstraat 48 (14/239) en Cornelia van de Houtstraat 168a (21/77). Cornelis en Cornelia betrekken een huis in de Lovensestraat 184 te Tilburg (61/889).

Op 15 juni 1939 wordt daar hun zoon XXIV-a3v.1 Hubertus Henricus Cornelis Melis geboren.

 

 

 

hoofdpagina lsa

persoonlijke biografie

documenten

bezittingen

rechtspraak

fotoalbum

in memoriam

gezinsblad

 

 

 

 

 

Status Animarum:

 

XXIII-a5v -1916-

Gerardus J. C. van de Laak en Antonia Henrica Joanna Embregts en hun nakomelingen

Zoon van:

Dochter van : Johannes Cornelius Aloysius Embregts en Wilhelmina van der Linden

 

 


 

 

Biografie

 

Antonia Henrica Joanna Embregts XXIII-a5v trouwt te Tilburg op 6 november 1940 met Gerardus J. C. van de Laak, geboren te Tilburg op 25-02-1914 en overleden te Tilburg op 30-09-1983.

 

 

Verslag van een bezoek aan Antonia van de Laak- Embregts op woensdag 12 november 2003.

 

Op woensdag 12 november 2003, ís-morgens om 11.00 werd ik in de Lovensestraat  hartelijk welkom geheten door de vrouw des huizes Antonia Henrica Joanna van der Laak- Embregts en haar dochter Ria Jacobs- van der Laak met haar man Joop Jacobs. Enkele dagen daarvoor had ik, na lang aarzelen en met een zekere schroom, telefonisch contact met haar gezocht om een afspraak te maken in verband met mijn familieonderzoek. Antonia inmiddels 87 jaren oud was meteen enthousiast en verwees mij door naar haar dochter Ria, ik moest het met haar maar regelen want zelf wist ze niet goed meer hoe dat allemaal moest. Aldus zat ik op deze woensdagmorgen gezellig aan tafel onder het genot van een Brabants bakje koffie naar hun verhalen te luisteren en in allerhande familiestukken en fotoalbums te kijken. Antonia, Ria en Joop ik ben jullie dankbaar voor deze  ontmoeting. Antonia is nog het enigste in leven zijnde kind van Johannes Cornelius Aloysius Embregts en Wilhelmina van der Linden. Antonia is 43 jaar getrouwd geweest met Gerardus J. C. van der Laak die op 30 september 1983 is overleden. Antonia wil van een verhuis naar een verzorgingshuis absoluut nog niets weten en dat doet ze aan mijn moeder denken, ze lijken in dat opzicht een beetje op elkaar. Onder het bekijken van oude fotoís haalden wij herinneringen op aan vroeger tijden waarbij Joop Jacobs vertelde  op het Transvaalplein te hebben gewoond en wij dan ook zeer waarschijnlijk bij elkaar in de eerste klassen van de lagere school aan het Stuivesantplein  hebben gezeten. Na afspraken te hebben gemaakt over het kopiŽren van fotoís en andere bescheiden namen wij van elkaar afscheid met de intentie we zien elkaar binnenkort weer. Een stukje van de puzzel is weer gevonden en ingevuld.

 

 

 

hoofdpagina lsa

persoonlijke biografie

documenten

bezittingen

rechtspraak

fotoalbum

in memoriam

gezinsblad